Vansbro Triathlon 2013

I lördags var tiotalet Östersundstriathleter iväg och körde Vansbro Triathlon, en mycket populär tävling på halvironman-distansen som blev fulltecknad så snart anmälan öppnade i vintras.

Hanna och Magnus hade fixat en stuga mitt i Vansbrohelgens centrum, och där ramlade vi in efter en under fredagskvällen för att sätta igång med förberedelserna. Det hämtades startkuvert, plockades med tävlingskläder, ordnades med utrustning och finjusterades detaljer. Och laddades med pasta. Eller om det var grillchips.

Så kom då lördagen. Efter incheckning i växelområdet, pre-race-möte och lite mer fixande var det dags för start. Simningen gick först 950 m uppströms i Västerdalälven, och efter vändning var det samma väg nedströms. Vattnet var på den kyligare sidan med 16 grader, men det gick fint för allihop.

Både cyklingen och löpningen gick på trevarvs vändbanor med utgångspunkt i tävlingens centrum bestående av växlings- och målområde. Allt var väldigt fint organiserat och publikstödet var enormt, särskilt på den avslutande löpningen då Vansbroborna dragit fram sina trädgårdsslangar för att hjälpa till svalka oss i den varma sommardagen. Hettan gjorde loppet extra utmanande för några, men vi tog oss alla i mål och kunde konstatera att det varit en fantastisk dag där Östersund Triathlon satts på kartan över triathlonsverige.

Ett extra grattis till klubbens snabbingar Kerry McGawley som tog en fin fjärdeplats bland damerna, och Fredrik Olsson som slutade 6:a i herrarnas motionsklass och med det 47:a totalt.

Nästa år kör vi igen, häng med!

No comments yet.

Kommentera